loading...
سایت خبری مریا
admin بازدید : 295 جمعه 19 مرداد 1397 نظرات (0)

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری (fars)، گزارشی که یکی از آژانس‌های زیرمجموعه دولت آمریکا روز چهارشنبه منتشر کرده، نشان می‌دهد که کاخ سفید درباره میزان اثربخشی تحریم‌های یکجانبه نفتی علیه ایران با ابهام مواجه است.

اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده که بازوی تحلیلی وزارت انرژی آمریکا به شمار می‌آید، در گزارش هفتگی خود درباره وضعیت بازار نفت، در مورد آثار خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران و احیای تحریم‌های یکجانبه نفتی، نوشته است: «چشم‌انداز کوتاه‌مدت بازار نفت در ماه آگوست نمایانگر خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و طرح احیای تحریم‌ها علیه شرکت‌هایی است که با ایران تجارت می‌کنند.»

این گزارش می‌افزاید: «تحریم‌ها احتمالا بر بخش نفت ایران اثرگذار خواهد بود و تا پایان سال ۲۰۱۸ تولید و صادرات نفت خام ایران را کاهش می‌دهد. درباره میزان نفت خام ایران که به واسطه تحریم‌های ایالات متحده از بازار کسر می‌شود، عدم قطعیت وجود دارد.»

گزارش این اداره تحلیلی وزارت انرژی آمریکا هشدار داده که نبود منابع مازاد نفت خام در بازار و عدم اطمینان درباره وضعیت صادرات نفت ایران، ونزوئلا و لیبی در ماه‌های آینده، می‌تواند قیمت نفت را به میزان «قابل توجهی» افزایش دهد.

به گفته این گزارش، خروج آمریکا از برجام همین حالا هم اثر خود را بر قیمت نفت گذاشته است و «افزایش قیمت‌ها در سال ۲۰۱۸ به میزان قابل توجهی نتیجه اختلال‌های از پیش برنامه‌ریزی نشده و انتظار از دست رفتن بخشی از تولید نفت خام ایران تا پایان سال به دلیل احیای تحریم‌ها است.»


پیش‌بینی میزان مازاد تولید نفت خام اوپک

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اردیبهشت ماه امسال از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و دستور احیای تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را صادر کرد. دور نخست این تحریم‌ها که عمدتا مربوط به ممنوعیت فروش صادرات فلزات گرانبها به ایران و همکاری در صنعت خودرو بود، سه‌شنبه این هفته بار دیگر برقرار شد. مرحله دوم تحریم‌ها که صنعت نفت و گاز ایران را هدف گرفته، دی ماه امسال اجرایی می‌شود.

با این وجود، بسیاری از کشورها اعلام کرده‌اند که تحریم‌های یکجانبه را به رسمیت نمی‌شناسند و تلاش می‌کنند که به روابط تجاری با ایران ادامه دهند. چین و هند که دو مشتری عمده نفت خام ایران هستند هم موضع مشابهی گرفته و گفته‌اند که به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهند. دو مقام آمریکایی این هفته اعلام کردند که پکن درخواست واشنگتن برای توقف واردات نفت از ایران را رد کرده است. دهلی هم گفته در تلاش است تا برای ادامه واردات نفت از ایران از آمریکا معافیت دریافت کند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در حالی به اثر خروج آمریکا از برجام بر قیمت نفت اذعان کرده که ترامپ چندی پیش مدعی شد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) عامل افزایش قیمت نفت است. قیمت سوخت خودرو یکی از عوامل اثرگذار در انتخابات در آمریکاست و روسای‌جمهور آمریکا تلاش می‌کنند این قیمت را تا حد امکان پایین نگه دارند. بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، متوسط قیمت گازوئیل در آمریکا هفته گذشته حدود یک سنت دیگر افزایش یافته و به گالنی ۲.۸۵ دلار رسیده که در مقایسه با قیمت زمان مشابه پارسال ۴۷ سنت افزایش یافته است.

انتهای پیام/ق

منبع : farsnews
admin بازدید : 181 جمعه 19 مرداد 1397 نظرات (0)

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری (fars)، «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با «کارلوس هاتیوا» سفیر و نماینده دائم اکوادور و رئیس گروه ۷۷ کشور در حال توسعه دیدار و درخصوص موضوعات مختلف، رایزنی کرد.

در این دیدار، طرفین آخرین وضعیت روابط فیمابین، خصوصا همکاری‌های دو کشور در سطح سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و فعالیت‌های گروه ۷۷ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سفیر  و نماینده دائم کشورمان ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مساعدت و همکاری بیشتر با این گروه در جهت تحقق اهداف آن، بر نقش گروه ۷۷ در هدایت صحیح فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی، به ویژه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بین‌المللی توسعه صنعتی و سازمان بین‌المللی مقابله با جرم و مواد مخدر در جهت منافع کشورهای در حال توسعه و ایجاد توازن در تصمیمات این سازمان‌ها، تاکید کرد. 

غریب‌آبادی همچنین در این دیدار آخرین وضعیت  برجام پس از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق را تشریح کرد و افزود: دولت ترامپ با خروج از برخی ترتیبات بین‌المللی و همچنین برجام، درصدد تحمیل یکجانبه گرایی و مقابله جدی با چندجانبه گرایی است، اما خوشبختانه در این سیاست خود کاملا منزوی و تنها مانده و جامعه بین‌المللی، در کنار ایران اقدامات یکجانبه این کشور را به چالش جدی کشانده است. 

سفیر کشورمان همچنین بر اهمیت تقویت ادبیات و اسناد سازمان‌های بین‌المللی درخصوص مقابله با اقدامات قهری یکجانبه و ضرورت تقویت چندجانبه گرایی و نقش مهمی که گروه ۷۷ در این زمینه می‌تواند ایفاء کند، تاکید کرد.

رئیس گروه ۷۷ نیز در این دیدار، ضمن تمجید از نقش ایران در گروه ۷۷ و به ویژه اقدامات مهم آن به هنگام تصدی ریاست این گروه در سال گذشته، بر ضرورت فعالیت بیش‌تر این گروه در هماهنگی با کشورهای عضو تاکید کرد.

سفیر و نماینده دائم اکوادور موضع گروه ۷۷ و همچنین کشورش، اکوادور، در محکومیت اقدامات قهری یکجانبه را موضع اصولی خواند و بر ضرورت چندجانبه گرایی در عرصه بین‌المللی و مخالفت با یکجانبه گرایی تاکید کرد.

کارلوس هاتیوا ضمن حمایت از برجام و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جهت اجرای برجام، ابراز امیدواری کرد برجام در تمامی ابعاد آن و توسط تمامی طرف‌ها به خوبی اجرا شود.

انتهای پیام/

منبع : farsnews
admin بازدید : 161 جمعه 19 مرداد 1397 نظرات (0)

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری (fars)، چهارمین نشست مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و هلند به ریاست «علی چگنی» مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان و «جی وی بیوجن» مدیرکل کنسولی و سیاست‌های روادیدی وزارت امور خارجه هلند در شهر لاهه برگزار شد.
در این نشست که با حضور «علیرضا جهانگیری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند و «یاپ ورنر» سفیر جدید هلند در کشورمان برگزار شد، طرفین ضمن ابراز رضایت از پیشرفت‌های حاصله در روابط دوجانبه  به خصوص در زمینه‌های کنسولی ،بر لزوم تقویت و تداوم توافقات نشست‌های قبلی کنسولی و ارتقای همکاری‌های کنسولی فیمابین و تسهیل و گسترش  ارتباطات مردمی بین دو کشور با نگاه به آینده تاکید کردند. 

 

 

در این نشست طرفین در خصوص افزایش همکاری‌های کنسولی و مهاجرتی دوجانبه، همکاری‌های قضایی، تسهیلات روادیدی برای تجار، سرمایه گذاران و نخبگان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اطلاع رسانی در مورد وضعیت اتباع دو کشور در کشور مقابل مذاکره و به توافق رسیدند.
علی چگنی در این نشست با اشاره به حضور جمع شایان توجهی از دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های هلند بر ضرورت ارائه تسهیلات ویژه برای تبادلات دانشگاهی بین دو کشور نظیر تبادل بورس ،استاد و دانشجو تاکید کرد. 
مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به عزم جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با مواد مخدر که علاوه بر تقدیم هزاران شهید و مجروح ، هزینه‌های مادی و معنوی زیادی را در این مبارزه متحمل شده است، برای جلوگیری از سرازیر شدن مواد مخدر از مرزهای شرقی ایران به سمت اروپا اعلام آمادگی کرد.

وی تاکید کرد: ضرورت دارد هلند و اروپا نیز در این مبارزه بیشتر مشارکت کنند.

چگنی افزود : وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آماده فراهم ساختن زمینه همکاری طرف‌های اروپایی و نهادهای ذیربط داخلی در حوزه‌های کنترل و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان یافته است.
در چارچوب این نشست مقرر شد، توافقات صورت گرفته به صورت مرتب از سوی طرفین مورد پیگیری قرار گرفته و دور بعدی مذاکرات جهت نهایی کردن برخی از اسناد مورد توافق در تهران برگزار شود.

انتهای پیام/

منبع : farsnews
admin بازدید : 193 جمعه 19 مرداد 1397 نظرات (0)

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری (fars)، گروه مقاومت اسلامی نُجَباء عراق، درباره هرگونه همراهی نخست‌وزیر عراق با تحریم آمریکا علیه ایران بشدت هشدار داد.

به گزارش مرکز ارتباطات و امور رسانه‌ای نُجَباء، «سید هاشم الموسوی» سخنگوی این گروه مقاومت عراقی،‌ در واکنش به اظهارات  حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق درباره تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: «آقای نخست وزیر، ما نه اکنون، نه هیچ زمان دیگر اجازه نخواهیم داد که عراق به ایالتی از ایالات آمریکا تبدیل شود».

وی ضمن درخواست از العبادی برای عدم همراهی با آمریکا در برابر ایران، و بیان این هشدار که «به شما می‌گوییم که با دشمن ایران همراهی نکن»، گفت: «ما ملت عراق چه زمانی جزء پروژه تحریم ملت‌ها بوده‌ایم؟ فرزندان عراق از چه زمانی شریک محور تروریسم آمریکایی بوده‌اند؟ محوری که به‌دنبال مداخله و تجزیه کشورها، ظلم به ملت‌ها و غارت ثروت‌هایشان است».

سخنگوی نجباء در ادامه با تأکید بر حمایت از ملل مسلمان در مقابل آمریکا افزود:« ملت بخشنده عراق نه فقط با مال، بلکه با جان خود در فلسطین و سوریه فداکاری کرده است. ما نه اکنون و نه هیچ زمان دیگر اجازه نخواهیم داد که عراق به ایالتی از ایالات آمریکا تبدیل و اراده آنان بر ما تحمیل شود... ما برای تثبیت حاکمیت عراق خون داده‌ایم و اجازه نمی‌دهیم کسی به استقلال ما دست‌اندازی کند».

الموسوی با تأکید بر اینکه دولت عراق نباید از تصمیم یکجانبه آمریکا برای تحریم ایران بترسد، افزود: «این تصمیم شورای امنیت نیست که در برابر آن تسلیم شویم. دو سوم جهان از روسیه و چین گرفته تا هند، پاکستان و سایر کشورها در کنار ایران ایستاده‌اند».

وی اضافه کرد: ایران امروز به‌خاطر حمایت واقعی از فلسطین، عراق، سوریه و همه کشورهای اسلامی مورد هجمه قرار گرفته است. آیا ایران خودروی انفجاری و کمربند انتحاری به عراق فرستاد؟».

سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء که در مراسم بزرگداشت شهدا حضور یافته بود، در پایان سخنرانی خود بار دیگر العبادی را مخاطب قرار داد و گفت: «معلوم نیست چه کسانی به تو مشاوره می‌دهند! مگر پاداش نیکی چیزی جز نیکی است که با دشمنان ایران همراهی می‌کنی؟! جواب ملت ایران را که با همه وجود به یاری ما آمد، چه می‌دهی؟ جواب خانواده‌های شهدایشان و عرق جبین رزمندگان‌شان را چه می‌دهی؟!».

روز چهارشنبه، حیدر العبادی پس از جلسه کابینه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که «اساسا ما مخالف تحریم در منطقه هستیم. محاصره و تحریم، نظام‌ها را تضعیف نمی‌کند بلکه جوامع را نابود می‌کند... ما تحریم را خطایی راهبردی و نادرست می‌دانیم اما برای حفظ منافع مردم خود به آن پایبند خواهیم بود. از آن حمایت نمی‌کنیم اما به آن پایبندیم». 

نخست‌وزیر عراق در حالی از پایبندی خود به تحریم آمریکا علیه ایران سخن گفت که یک روز قبل از او، فؤاد معصوم، رئیس جمهور عراق از عدم همراهی کشورش با تحریم‌های ایران سخن گفته و تأکید کرده بود که «شرایط عراق و ماهیت روابطش با ایران و منافع مشترک و بسیاری از مسائل دیگر، موجب می‌شود که پایبندی بغداد به تحریم‌های واشنگتن علیه تهران، دشوار باشد» (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/ص

منبع : farsnews
admin بازدید : 158 جمعه 19 مرداد 1397 نظرات (0)

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری (fars)، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه با رد مفاد بیانیه ۱۱ ماده‌ای نشست نمایندگان دائم سازمان همکاری اسلامی در جده، اتهامات وارده به کشورمان را شدیدا محکوم کرد.

بهرام قاسمی در این زمینه اظهار داشت: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم صدور ویزا از سوی عربستان سعودی امکان حضور در نشست‌های سازمان همکاری اسلامی در جده را ندارند و لذا این‌گونه بیانیه‌ها با اعمال فشار عربستان سعودی و به صورتی غیرمنصفانه و یکجانبه تهیه و منتشر می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: کشورهای متجاوز به یمن که مسئول بحران انسانی بیش از چند ساله و کشتار روزانه مردم بی دفاع یمنی با پیشرفته ترین خریدهای نظامی و ویرانی زیرساخت های این کشور هستند، برای سرپوش گذاشتن به جنایات خود و انحراف افکار عمومی منطقه و جهان، دست به صدور اینگونه بیانیه‌های بی ارزش و سوء استفاده از نهادها و سازوکارهای منطقه‌ای و بین‌المللی می‌زنند.

وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم صدور اینگونه بیانیه‌ها به نام و با سوء استفاده از اعتبار سازمان همکاری اسلامی، علاوه بر ایجاد بی اعتمادی در بین اعضای آن، اتلاف سرمایه‌ها و ظرفیت‌های کشورهای عضو، ناکارآمد کردن سازمان در موضوعات و مسائل اصلی مبتلا به جهان اسلام را به دنبال دارد و موجب تضعیف جایگاه این سازمان در سطح بین‌المللی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع : farsnews

تعداد صفحات : 192

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟